Cecilia Mutsaerts

Cecilia Mutsaerts

Cecilia Mutsaerts werd geboren in München en volgde haar muzikale opleiding aan de Robert Schumann Hochschule in Düsseldorf. Cecilia Mutsaerts is sopraan.
Zij studeerde solozang bij de grote Candese sopraan Edith Wiens. Ze bezocht masterclasses bij Richard Miller, Mia Besselinck en Brigitte Fassbaender en deed producties van de Opernstudio der Deutschen Oper am Rhein in Düsseldorf. Tijdens het festival „Sieben Tage Oper“ in Düsseldorf zong ze een hoofdrol in de moderne Opera „Josef Süsskind Oppenheimer“ van Oskar Gottlieb Blarr.
In januari 2001 won ze een aflevering van het televisieprogramma „Una voce particolare“ in Nederland. Daarop volgden talrijke televisie optredens. (zoals onder anderen de live uitzending van de opening van de „Giro italia“ in Groningen 2002, „Una voce liberale“2002, als artieste tijdens de „TROS TV SHOW“ december 2005)
Vanaf januari tot april 2002 zong ze als soloartieste bij de succesvolle tournee „Ernst Daniel Smid in concert“ mee.
Sinds 2001 zingt zij als soliste operas en concerten in Duitsland (bijv. Tonhalle Düsseldorf, Stadthalle Augsburg), Nederland en Italië (Milano, Como).
Het hoogtepunt van 2005 was zeker haar optreden tijdens de inzegening van het huwelijk van Prins Floris en Prinses Aimee in Naarden.

Optreden met tape begeleiding of piano, orkest (blaasorkest of symfonie orkest) en koor.

Cecilia Mutsaerts is samen te boeken als duo met Ernst Daniël Smid.