Edsilia Rombley

Edsilia brengt u Hemel en Aarde

Edsilia Rombley werd op 12 februari 1978 geboren te Amsterdam. De jonge zangeres werd in één klap bekend toen ze op overtuigende wijze de finale van de Nederlandse Soundmixshow 1996 won. Miljoenen kijkers kozen voor haar vertolking van Oleta Adams' "I just had to hear your voice". In vervolg op deze overwinning kreeg Edsilia de kans om Oleta Adams te ontmoeten. Tevens trad ze samen met de bekende Amerikaanse soul-zangeres op in een grote tv-show.

Op 19 april 1997 imponeerde de jonge Edsilia met haar volwassen soul-geluid, toen ze ook de Europese Soundmixshow won als, hoe kan het ook anders, Oleta Adams. Een 16-koppige internationale jury koos Edsilia dus als winnares. Inmiddels verzorgt Edsilia vele optredens doorheen heel Nederland.

Het succes liet niet op zich wachten want op 8 maart 1998 won Edsilia met Hemel en Aarde op overtuigende wijze het Nederlandse Nationale Songfestival en in Birmingham op 9 mei 1998 mocht ze Nederland vertegenwoordigen op het internationale Eurovisiesongfestival. Edsilia is zeker niet blijven stilzitten na dat Eurovisiesongfestival. Dat heeft ze bewezen met haar vervolgalbum Edsilia.