Tegenwoordig moet je als horeca eigenaar uniek zijn

2022-07-12
Jord Molleman

Ruim 5 jaar geleden heb ik mijn eigen restaurant geopend. Twee jaren hiervan kon ik normaal mijn onderneming runnen en daarna gooide corona roet in het eten. Door snel te schakelen en afhalen in te zetten hebben we de corona tijd overleeft, ook al is deze ook zeker nog niet voorbij. Nu mijn restaurant weer open is kan ik mij eindelijk weer focussen op het optimaliseren van mijn onderneming. 

Zoeken naar manieren om uniek te zijn

Op zoek naar manieren om uniek te zijn was makkelijker gezegd dan gedaan. Je wil de ervaring van klanten zo goed mogelijk maken. Op vakantie in eigen land kwam ik opeens het idee tegen. Het animatieteam van de camping maakte gebruikt van een grote stretchtent om beschut te zijn van de zon. Zo ontstond het idee om het terras bij mijn restaurant uit te breiden in twee delen op te splitsen. Het ene deel wordt bedekt met een mooie stretchtent welke ook nog vast te maken is aan de wanden om het terras, zodat er in de winter met heaters ook onder gezeten kan worden.

De stretchtent maakte het helemaal af

Omdat de stretchtent een zandkleur heeft past een ibiza thema hier perfect bij. Het terras werd dan ook gedecoreerd met kleine palmbomen en bohemian decoratie. Hierdoor gaf ik mijn klanten een unieke ervaring door ze een vakantiegevoel te geven. Het woord van het nieuwe terras ging snel rond en ik trok een jongere doelgroep aan. Door nog wat exotische cocktails aan de drankkaart toe te voegen was mijn restaurant klaar om mensen het ibiza gevoel te geven. 

Aankoop stretchtent

Bij het kopen van de stretchtent zocht ik naar een bedrijf die persoonlijk advies geeft en goede kwaliteit stretchtenten heeft. Na onderzoek te doen kwam ik bij Eurostretch terecht. Na een aanvraag te doen voor een stretchtent werd er contact met mij opgenomen en een medewerker kwam langs om advies te geven over maten en kleur. Door het fijne en duidelijke advies was de keuze snel gemaakt en kocht ik mijn eerste stretchtent bij Eurostretch. Inmiddels is het ibiza concept bij vele mensen bekend en wordt mijn restaurant meer bezocht dan ooit!